Spletna stran za svoje, pravilno, delovanje uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani se strinjate z našimi pravili uporabe piškotknastavitve vaših piškotkov se ob brskanju ne spreminjajo).
Da bi izvedeli več o piškotkih ter kako jih zbrisati, si poglejte pravila rabe piškotkov.

Dovoli piškotke
Pravila rabe piškotkov

Pravila rabe piškotkov

Pravila rabe piškotkov

Spodaj uporabljen izraz “piškotki” uporabljamo za piškotke ali druge podobne datoteke oziroma tehnologije, ki jih zajema Direktiva EU o zasebnosti in elektronskih komunikacijah.

Kaj so piškotki?
Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ustvarjene z obiskom spletne strani in vsebujejo podatke ter nastavitve katere je uporabnik že uporabil. Ker se shranjujejo na uporabnikovem racunalniku jih je moc hitro ter enostavno odstraniti.
Na naših straneh uporabljamo sejne ter trajne piškotke. Sejni piškotek se med uporabnikovim brskanju po strani zacasno shrani v racunalniški spomin.
Ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel dolocen cas (pomeni, da je seja potekla).
Trajni piškotek pa na uporabnikovem racunalniku ostane, dokler se ne zbriše oz. ga uporabnik ne zbriše.

Zakaj uporabljamo piškotke?
Piškotke uporabljamo zato, da izvemo vec o nacinu, kako uporabniki uporabljajo našo vsebino, kaj jih najbolj zanima ipd. pomagajo pa nam tudi izboljšati vašo izkušnjo, ko obišcete spletno stran.

Funkcionalnost strani in vsebina.
Funkcijo deljenja (»share«) uporabniki uporabljajo, da priporocajo naše spletne strani in izdelkih na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter.
Piškotki shranjujejo podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo funkcijo deljenja – vendar ne na individualni stopnji – da lahko spletno stran potem izboljšamo. Ce ne sprejmete piškotkov, ni shranjena nobena informacija.

Kako zavrnem in zbrišem piškotke?
Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih.
Kakorkoli, ce želite, lahko piškotke naše spletne strani ali spletne strani katerekoli osebe zavrnete ali blokirate, tako da spremenite *nastavitve brskalnika. Prosimo upoštevajte, da vecina brskalnikov samodejno sprejema piškotke.
Ce ne želite uporabe piškotkov, jih boste morda zato morali aktivno zbrisati ali blokirati. Za informacije o uporabi piškotkov v brskalnikih mobilnih telefonov in podrobnosti o tem,
kako zavrniti ali zbrisati takšne piškotke, se prosimo obrnite na prirocnik za uporabo vašega mobilnega telefona.
Z zavrnitvijo uporabe piškotkov boste še vedno lahko obiskovali našo spletno stran, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

* Blokiranje piškotkov v brskalniku:

Mozilla Firefox:
1. V menijski vrstici brskalnika izberemo Orodja in nato Možnosti.
2. Pojavi se pogovorno okno, kjer preklopimo na zavihek Zasebnost.
3. V polju Firefox naj: izberemo Uporablja posebne nastavitve za zgodovino.
4. Nastavimo blokiranje ali sprejemanje piškotkov.

Internet Explorer:
1. Odprite program Internet Explorer.
2. Kliknite gumb Orodja in nato Internetne možnosti.
3. Kliknite zavihek Zasebnost in v razdelku Nastavitve premaknite drsnik do vrha, ce želite blokirati vse piškotke, ali do dna, ce želite dovoliti vse piškotke, nato pa kliknite V redu.

Google Chrome:
1. V orodni vrstici brskalnika kliknemo na gumb za Nastavitve brskalnika in izberemo Nastavitve.
2. Nadalje izberemo Prikaži dodatne nastavitve. V sklopu Zasebnost kliknemo na gumb Nastavitve vsebine, kjer imamo možnost blokiranja, dovoljevanja piškotkov, dovoljevanja izjem ...

Opozorilo:
Ce blokirate piškotke, se morda nekatere spletne strani ne bodo pravilno prikazale.
Proizvajalci
Hitro iskanje
 
Vpišite ime izdelka, ki ga iščete.
Napredno iskanje
0 izdelkov